Feestje op je Bord: Diner Weekmenu #1

Gezond de Wereld Rond

Gezondere varianten van wereldgerechten die wél passen in en gezond weekmenu. Dat was de uitdaging voor de gezonde wereldgerechten week. Hieronder tref je het menu met recepten uit de 3e week van de BGN campagne Feestje op je bord.

Dit menu(plan) is bedoeld om je te inspireren. Gebruik het als basis om je eigen weekmenu te creëren. En probeer de recepten uit. Je hoeft ze niet precies te volgen. Kies voor wat het best bij jou past.

Menu(plan): Gezonde wereldgerechten week

Maandag – Nasi met bloemkoolrijst en kipsaté | 377 kcal; 5,9 g vezels Roerbakschotel van zilvervliesrijst en bloemkoolrijst en Chinese groente-mix. Geserveerd met kipsaté .

Dinsdag – Midden-Oosterste stoofpot | 448 kcal; 14 g vezels Stoofschotel van pompoen, zoete aardappel, tofu en bonen in kokosmelk met baharatkruiden. Geserveerd met couscous.

Woensdag –Pittige roerbakschotel met paksoi, champignons en tofu | 562 kcal; 7-8 g vezels Roerbakschotel van noodles of rijst, goente-mix en tofu.

Donderdag – Aginares met koukia | 463 kcal (415kcal zonder feta); 21,5 g vezels | 463 kcal; 21,5 g vezels traditioneel Grieks vegetarisch gerecht met een groente-mix (o.a. tuinbonen en artisjok)

Vrijdag – Zoete aardappelcurry met zwarte bonen | 445 kcal; 20 g vezels Currygerecht van zoete aardappel met zwarte bonen in kokosmelk.

Wereldgerechten voedingsadvies

“Kokosmelk is kokoswater gemengd met kokosvlees. Kokosmelk bevat veel calorieën en verzadigd vet. Daarom is ons advies kokosmelk met mate te gebruiken. Let je op je gewicht of wil je afvallen: Gebruik dan in recepten met kokosmelk de helft van de aangegeven hoeveelheid of vervang de kokosmelk door een light variant of door halfvolle melk”- BGN

Diner recepten van deze week

Alle dinergerechten bevatten per eenpersoonsportie minstens 200 gram groente, minder dan 10 gram verzadigd vet en minder dan 700 calorieën (kcal). De dinergerechten worden bereid met vloeibare vetten of halvarine.

Recepten uit de eerste dinerweek om een Feestje op je Bord te creëren:

Elk diner recept heeft het stempel ‘Goede voeding: aanbevolen door onze gewichtsconsulenten’ van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) .