DAGELIJKS TWEE STUKS FRUIT

Hoeveel fruit moet ik per dag eten?

Een gezond eetpatroon bevat dagelijks twee stuks fruit. Okay, soms 1,5. Het hangt af van de grootte en het gewicht van de vrucht.⁠

Omdat fruit varieert in grootte en gewicht, zijn er een aantal aandachtspunten

Een middelgrote vrucht telt mee als 1 van de 2, zoals een appel of een banaan. En ook deze peer op de foto.⁠

Bij grotere of kleinere vruchten telt elke 100 gram ervan als één stuk. ⁠En een halve granaatappel bevat ongeveer 100 gram granaatappelpitten. ⁠

Zijn er aanvullende overwegingen?

  • Het tellen van stuks fruit is nog steeds een uitstekende manier om je eetpatroon in balans te brengen. Bijvoorbeeld wanneer je appels, bananen of peren eet. Bij deze vruchtensoorten weegt elke middelgrote vrucht ongeveer 100 gram.
  • We hebben het over fruit porties en portiegroottes wanneer we fruit in grammen meten in plaats van het aantal stuks tellen.
  • Mensen verschillen in leeftijd, formaat en voedingsbehoeften. Hierdoor verschillen ook de portiegroottes. 100 g porties fruit zijn de portiegroottes voor volwassenen.
  • Als je gewend bent om elke dag drie porties fruit te eten in plaats van twee, dan wordt dat ook als gezonde gewoonte beschouwd.
Instagram: Sharon Hasselbaink | shrnhasselbaink
Photo credit: Gwen de la Haye | @gwendelahaye

Campagne om gezonder te eten: Vitaal Vooruit

Dit bericht maakt deel uit van een campagne om mensen te helpen naar een gezonder eetpatroon. Je leert manieren om fruit, groenten en noten toe te voegen. Doe online mee of maak een afspraak voor persoonlijke begeleiding.

Online

Gedurende de campagne worden elke week nieuwe berichten geplaatst op de volgende sociale mediakanalen.

Like & Volg deze kanalen voor updates. Je ontvangt dan dagelijks berichten op de sociale media kanalen.

Offline

Ik bied persoonlijke voedingsadvies-trajecten om mensen te begeleiden naar gezondere eetgewoontes. En ben gespecialiseerd in begeleiding naar wetenschappelijk onderbouwde gedragsveranderingen die tot resultaten leiden. Ontdek welke aanpak voor jou het beste werkt.

Meer over de campagne

Lees ook: Video Aankondiging: Vitaal Vooruit 1,2,3 campagne

error: Content is protected !!