Werk

Uitgangspunt

Ik werk vanuit het principe dat gezondheid een lichamelijke, geestelijke EN sociale toestand is, waarin je je gezond voelt. Het maakt deel uit van alles wat je doet. Dus ook in je studie of op het werk. Gezondheidspsychologie noemde het kwaliteit van leven.

Mijn werk

Wil je weten hoe alcoholisme zich uit? Of dementie? Of hoe hersenprocessen verlopen bij hersenschade?

Ik geef informatie over de hersenen en mentale problemen. Bespreek deze onderwerpen met mij voor je onderzoek (rapporten of leesboeken), scenario’s en beleidsplannen.

Ik kan je adviseren. Mijn achtergrond ligt in de neuropsychologie, die draait om deze onderwerpen. En mijn werkervaring in verschillende functies heeft mij een dieper inzicht gegeven.

Mijn blog

Vanuit psychologisch oogpunt blog ik over normale, alledaagse onderwerpen. Mijn blog bevat ook recensies van films en boeken met een psychologisch thema.

Met mijn blog deel ik de nieuwste ontwikkelingen in de psychologie met een breder publiek. Ik vind psychologie fascinerend, vol informatie die mensen in het dagelijks leven ten goede komt.

Methodes

Ik werk met leefstijlinterventies en programma’s die zijn goedgekeurd door Loketgezondleven.nl. Evenals interventies die anderszins wetenschappelijk worden onderbouwd of zijn goedgekeurd door psychologen. Zoals, runningtherapie, dat is een mind-body interventie.

Ik ben gecertificeerd in deze interventies. En ben onder andere opgeleid door de Brickhouse Academy om de SMARTsize Me-methode te gebruiken.

Samenwerking

Ik werk samen op de volgende gebieden en de Thema’s:

Gebieden

Preventie (Gezondheidsbevordering)
Training
Consultancy
Onderzoek
Schrijven
Recensies

Thema’s

Voeding

Psychologie

Gedragsverandering

Menselijk potentieel

Psychologie van eten

Brainfood (nutritional neuroscience)

Verhalen rond eten

Runningtherapie

Partners waar ik mee samenwerk

Professionals, bedrijven en instellingen die werken binnen de bovengenoemde gebieden en thema’s. Of degenen die er echt graag mee aan de slag willen.

Huisartsenpraktijken, gezondheidscentra en thuiszorgdiensten zijn voorbeelden van mijn werkplekken. De huisartsenpraktijk is bijvoorbeeld de werkplek voor mijn werk als als POH-GGZ.

“Psychologie is een zeer toegepaste wetenschap. Het kan vrijwel elke organisatie en persoon helpen om de gewenste resultaten en doelen te bereiken.” – Professor Wagenaar

Mijn werk en vakgebied zijn ook inzetbaar binnen andere sectoren. Omdat “mensenkennis belangrijk is voor iedereen die met mensen werkt”.

En ik schakel de hulp in van professionals voor mijn eigen projecten. De foto’s op mijn Instagram-pagina zijn een duidelijk voorbeeld, @shrnhasselbaink

Verder gebruik ik hulpmiddelen en voorlichtingsmateriaal. Bij bedrijven bestel ik  materiaal die ontwikkeld is om mensen te helpen hun gezondheidsdoelen te bereiken.

Diensten

Ik bied mijn diensten aan in het Nederlands, Engels en Spaans. Lees meer over mijn diensten

Contact

Gebruik het contactformulier om contact met mij op te nemen. Vul het in voor samenwerkingen of als je vragen hebt over de diensten.

– Sharon Hasselbaink, psychologe/hersenwetenschapper, gewichtsconsulent en POH-GGZ.

Specialisaties:

  • Gezondheidsgedrag
  • Mentale gezondheid
  • Hersenen & gedrag

Lees meer over:

Mijn professionele achtergrond en training in o.a. gezondheidscoaching: Professionele achtergrond & Opleiding

Mijn diensten: Diensten