Uitgangspunt

Ik werk vanuit het principe dat gezondheid een lichamelijke, geestelijke EN sociale toestand is, waarin je je gezond voelt. Het maakt deel uit van alles wat je doet. Dus ook in je studie of op het werk. Gezondheidspsychologie noemde het kwaliteit van leven.

Mijn werk

Wil je weten hoe alcoholisme zich uit? Of dementie? Of hoe hersenprocessen verlopen bij hersenschade?

Ik geef informatie over de hersenen en mentale problemen. Bespreek deze onderwerpen met mij voor je onderzoek (rapporten of leesboeken), scenario’s en beleidsplannen.

Ik kan je adviseren. Mijn achtergrond ligt o.a. in de neuropsychologie, die draait om deze onderwerpen. En mijn werkervaring in verschillende functies heeft mij een dieper inzicht gegeven.

Mijn specialisaties zijn: Gezondheidsgedrag, Mentale gezondheid en Hersenen & gedrag.

Lees meer over:

Mijn professionele achtergrond en training in o.a. gezondheidscoaching: Professionele achtergrond & Opleiding

Diensten

This image has an empty alt attribute; its file name is cropped-SH-P-150x150.jpg

Psychologisch inzicht kan ons helpen problemen op te lossen. En om succes te behalen op zakelijk gebied en in het leven.

Diensten: Training, Onderzoek and Advies

This image has an empty alt attribute; its file name is logo_SH_voeding-150x150.jpg

Psychologisch inzicht om mensen te helpen bij het maken van blijvende leefstijlveranderingen, zoals rond afvallen en het verbeteren van hun gezondheid.

Diensten: Voedingsadvies en positieve leefstijlinterventies

This image has an empty alt attribute; its file name is logo_SH_running-150x150.jpg

Hardloopprogramma dat stressvrij, rustgevend hardlopen combineert met oefeningen om zowel lichamelijk als mentaal welzijn te vergroten.

Dienst: Runningtherapie (beweeginterventie)

Methodes

Ik werk met leefstijlinterventies en programma’s die zijn goedgekeurd door Loketgezondleven.nl. Evenals interventies die anderszins wetenschappelijk worden onderbouwd of zijn goedgekeurd door psychologen. Zoals, runningtherapie, dat is een mind-body interventie.

Ik ben gecertificeerd in deze interventies. En ben onder andere opgeleid door de Brickhouse Academy om de SMARTsize Me-methode te gebruiken.

Talen

Ik bied mijn diensten aan in het Nederlands, Engels en Spaans. Lees meer over mijn diensten

Lees meer over:

Mijn diensten: Diensten

Samenwerking

Activiteiten: U kunt bij mij terecht voor activiteiten en diensten zoals: Preventie/Gezondheidsbevordering, Leefstijlinterventies, Training, Consultancy, Onderzoek, Schrijven en Recensies

Thema’s: Voeding, Psychologie, Gedragsverandering, Menselijk potentieel, Psychologie van eten, Brainfood, Verhalen rond eten en Runningtherapie zijn een aantal onderwerpen waar ik me mee bezig houd.

Partners waar ik mee samenwerk

Professionals, bedrijven en instellingen die werken binnen de bovengenoemde gebieden en thema’s. Of degenen die er echt graag mee aan de slag willen.

“Psychologie is een zeer toegepaste wetenschap. Het kan vrijwel elke organisatie en persoon helpen om de gewenste resultaten en doelen te bereiken.” – Professor Wagenaar

Voorbeelden

Huisartsenpraktijken, gezondheidscentra en thuiszorgdiensten zijn voorbeelden van mijn werkplekken. De huisartsenpraktijk is bijvoorbeeld de werkplek voor mijn werk als als POH-GGZ.

Sectoren

Mijn werk en vakgebied zijn ook inzetbaar binnen andere sectoren. Omdat “mensenkennis belangrijk is voor iedereen die met mensen werkt”.

Verder gebruik ik hulpmiddelen en voorlichtingsmateriaal. Bij bedrijven bestel ik  materiaal die ontwikkeld is om mensen te helpen hun gezondheidsdoelen te bereiken.

En ik schakel de hulp in van professionals voor mijn eigen projecten. De foto’s op mijn Instagram-pagina zijn een duidelijk voorbeeld, @shrnhasselbaink

Contact

Neem contact met mij op via e-mail of gebruik het contactformulier, voor samenwerkingen of als u vragen heeft over de diensten.

Contact

Mijn blog

Vanuit psychologisch oogpunt blog ik over normale, alledaagse onderwerpen. Mijn blog bevat ook recensies van films en boeken met een psychologisch thema.

Met mijn blog deel ik de nieuwste ontwikkelingen in de psychologie met een breder publiek. Ik vind psychologie fascinerend, vol informatie die mensen in het dagelijks leven ten goede komt.