Loopbaan

Sharon Hasselbaink

Psychologe/Hersenwetenschapper, MSc./drs.

Ik ben een academisch opgeleide psycholoog die gedragsexpertise biedt voor training, advies en onderzoek met menselijk gedrag als thema, met name op het gebied van gezondheidsgedrag en de hersenen.

Wat is een psycholoog?

Elke academisch opgeleide psycholoog is een gedragsdeskundige. Psychologen zijn experts in de menselijke psyche, emoties en gedrag, en psychologen weten hoe verschillende omstandigheden mensen beïnvloeden.

Psychologie richt zich op het bestuderen, begrijpen en beïnvloeden van menselijk gedrag om positieve verandering teweeg te brengen en problemen in de samenleving en vele andere gebieden van menselijke activiteit op te lossen.

Mijn opleiding

Ik ben opgeleid tot psycholoog met studieonderdelen in Nederland en in de VS. Ik studeerde af met masterdiploma’s in klinische psychologie, gezondheids- en klinische neuropsychologie, evenals competentie in gezondheidscoaching, onderzoek doen en (neuro) psychologische assessment.

Mijn specialisaties

Ik heb me gespecialiseerd in de psychologie van:

Gezondheidsgedrag

psychologische aspecten en gedragsprocessen in gezondheid en ziekte voor de kwaliteit van leven.

Mentale gezondheid

inzichten gericht op het verminderen van psychisch leed en het verbeteren en bevorderen van psychologisch welzijn, en herkennen wat voor soort psychische problemen mensen hebben of kunnen hebben.

Hersenen & gedrag

een beter begrip van mentale processen in het dagelijks functioneren en hersenbeschadiging, en strategieën om de gezondheid van de hersenen te behouden (beschermen).

Post-mastertraining

Bijscholing waaronder de behandeling van middelenmisbruik en gevorderde fysiologische psychologie in de VS, coaching en o.a. post-mastertraining neuropsychologische toxicologie in Groot-Brittannië.

Verder ben ik gecertificeerd in leefstijlinterventies. En ben onder andere opgeleid door de Brickhouse Academy om de SMARTsize Me-methode te gebruiken.

Mijn competenties

Mijn competenties zijn onder meer: (neuro) psychologisch testen; onderzoek naar verschillende aspecten van menselijk gedrag; en culturele competentie door te hebben geleefd, gestudeerd en gewerkt in internationale omgevingen (Europa, VS).

Mijn expertisegebieden

Expertisegebieden zijn onder meer gedrag, de psychologie van gezondheid en ziekte, en hersengezondheid, en onderwerpen als gezond en ongezond eten, de betekenis van voedsel, gedragsverandering, de mentale processen die betrokken zijn bij gedragsverandering,  positieve levensstijlveranderingen, lichamelijk en mentaal welzijn , en andere psychologische onderwerpen.

Mijn werk

Binnen en buiten klinische settings, bied ik leefstijlcoaching. Het omvat het werken met mensen om te adviseren over (mentale) gezondheidskwesties en om gezondheidsgedrag te verbeteren.

In klinische settings bied ik advies (consulten) om mensen te helpen omgaan met ziekte en medische behandelingen, de onderliggende redenen van gedrag te achterhalen en te onderzoeken hoe ze gezonder gedrag kunnen aannemen. Ook beoordeel ik (neuro) psychologisch functioneren na hersenletsel of andere neurologische aandoeningen zoals beroertes, tumoren en degeneratieve ziekten. En ik help en ondersteun volwassenen met psychische symptomen en stoornissen bij het overwinnen van bijvoorbeeld milde depressies en stress.

Professionele Diensten

Gedragsexpertise

Ik heb een deskundig begrip van menselijk gedrag ontwikkeld. En bied inzichten aan individuen en organisaties om hun begrip van menselijk gedrag te vergroten.

Gezondheidscoaching

Ik werk ook onafhankelijk om gezondheidsgedrag te bevorderen via positief leefstijladvies en diensten voor gewichtsbeheersing aan volwassenen. Hiervoor heb ik me verder gespecialiseerd in gezondheidscoaching, en gecertificeerd in voeding- en beweeginterventies gericht op het bereiken van kwaliteit van leven.

Ik werk met leefstijlinterventies en programma’s die zijn goedgekeurd door Loketgezondleven.nl. Evenals interventies die anderszins wetenschappelijk worden onderbouwd of zijn goedgekeurd door psychologen. Zoals, runningtherapie, dat is een mind-body interventie.

Ik ben gecertificeerd in deze interventies. En ben onder andere opgeleid door de Brickhouse Academy om de SMARTsize Me-methode te gebruiken.

Aangesloten bij:

  • NIP – Het Nederlands Instituut van Psychologen, beroepsvereniging van psychologen in Nederland
  • BPS – The British Psychological Society
  • LV POH-GGZ – Landelijke Vereniging Praktijk Ondersteuners Huisartsen Geestelijke Gezondheidszorg
  • BGN – Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
  • @Cal Alumni Network
error: Content is protected !!