Running Therapie-sessies: hardlopen in een comfortabel tempo als therapeutische activiteit

Running Therapie-sessies: hardlopen in een comfortabel tempo als therapeutische activiteit

Running Therapie is een persoonlijk hardloopprogramma voor het lichaam, de mentale gezondheid en welzijn . Het bestaat uit (hard)loopsessies met lage intensiteit onder professionele begeleiding. Running Therapie kan ingezet worden als aanvullende interventie naast psychotherapie en medische behandeling.

Kernelementen van hardlooptherapie zijn het rustige tempo en ook de extra mogelijkheden, zoals een gesprek voeren tijdens het hardlopen. En een runningtherapeut begeleidt je door de sessies.

Voor iedereen die fysiek en mentaal in staat is tot een sessie hardlopen op een comfortabel tempo als therapeutische Feel Good-activiteit.

Sessie Boeken
Scroll naar beneden voor meer informatie

Voorbereiding van de sessie

Hoe bereid je je voor op een sessie?

  • Draag geschikte schoenen
  • Neem een handdoek en water mee, als je dat prettig vind.
  • Neem je laatste maaltijd minstens anderhalf uur voordat je gaat sporten

Runningtherapie: Gezondheidscheck*

  1. Lukt het je om een uur te wandelen, dansen of te fietsen? Dan ben je fysiek in staat tot een sessie, aangezien Runningtherapie een fysieke activiteit van een uur is die bestaat uit lichte cardiotraining en regelmatige of repetitieve bewegingen.
  2. Krijg je fysieke ongemakken door stress? Of heb je de neiging om stress vast te houden in je lichaam? Zo ja, ga dan na of je mentaal in staat bent tot Runningtherapie. Tijdens Runningtherapie pakken we zorgen via het lichaam aan, om ze ook weer los te laten.
  3. Bespreek deelname met je arts als je een medisch verleden hebt met: hartproblemen, pijn op de borst, regelmatig een zwak gevoel, bloeddruk problemen, bot of gewrichtsproblemen, een operatie, een blessure in het afgelopen jaar of andere lichamelijke aandoeningen. En als je nu zwanger bent. 

Meer over Runningtherapie

Comfortabel hardlopen, zoals dansen of fietsen

Er zijn verschillende manieren van hardlopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen hoe snel, hoe lang en hoe ver je wilt gaan.

Voor runningtherapie wordt een comfortabel tempo gebruikt. We wisselen wandelen en hardlopen af. En de comfortabele intensiteit is vergelijkbaar met dansen of fietsen.

De hele sessie duurt ongeveer een uur. Dit omvat ook andere essentiële trainingsonderdelen, zoals een grondige warming-up en cooling-down. En je kunt elke week de afstand opbouwen, of kiezen voor een vast aantal kilometers.

Hartslag en doorbloeding

Je hartslag is gekoppeld aan je tempo. Als je tijdens het hardlopen slechts antwoorden van één woord kunt geven, zijn je tempo en hartslag te hoog.

Het typische makkelijke tempo van hardlooptherapie is een tempo dat uw lichaam niet onnodig belast.

Doel: De voordelen van hardlopen

De voordelen van hardlopen zijn wat we willen bereiken door je hart een beetje sneller te laten kloppen en door een beetje dieper te ademen.

Een voordeel is een betere bloedcirculatie waardoor meer zuurstof de hersenen bereikt, wat het geheugen en de concentratie kan helpen verbeteren. Langzamer hardlopen kan ook de algehele conditie verbeteren.

Gesprekken voeren bij Running Therapie

Bij het tempo van runningtherapie, kan je een gesprek voeren terwijl je rent. Het is echter niet noodzakelijk

Andere mogelijkheden bij Running Therapie

Andere belangrijke elementen zijn opgenomen in het trainingsschema van een runningtherapie-sessie. Samen vormen deze elementen complete trainingselementen, inclusief een grondige warming-up, een cooling-down en een doel voor elke sessie.

Boek een Running Therapie-sessie of een cursus

  • Persoonlijke begeleiding
  • Harlopen is een perfecte manier om fysiek en mentaal fit te blijven
  • Ren beter met minder stress
  • Bereik je doel en geniet van het proces

Individuele begeleiding

Boek een sessie

Laden...

Verder lezen

Lees meer over:

Algemene Voorwaarden: Algemene Voorwaarden

Bron: City Lit’s Health Check voor trainings- / bewegingsprogramma’s

error: Content is protected !!