Runningtherapie

Running Therapie-sessies: hardlopen in een comfortabel tempo als therapeutische activiteit

Kernelementen van hardlooptherapie zijn het rustige tempo en ook de extra mogelijkheden daarbij, zoals een gesprek kunnen voeren terwijl je aan het hardlopen bent. En een runningtherapeut begeleidt je door de sessies.

Boek een Running Therapie-sessie of een cursus

> Running Therapie Sessie

De prijs van een privésessie is € 65, – en duurt 60 minuten.

We starten na een individueel eerste gesprek (intake).

Aanmelden

> Running Therapie Cursus

Een cursus bestaat uit 12 sessies runningtherapie. Elke sessie duurt 60 minuten. De prijs van een cursus is € 910.

We starten een cursus na een individueel eerste gesprek (intake). En na de eerste hardloopsessie ontvang je een persoonlijk hardloopschema en plan aangepast aan je doelen en je hardloop/conditie-niveau.

Aanmelden

Meer over Runningtherapie

Comfortabel hardlopen, zoals dansen of fietsen

Er zijn verschillende manieren van hardlopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen hoe snel, hoe lang en hoe ver je wilt gaan.

Voor runningtherapie wordt een comfortabel tempo gebruikt. We wisselen wandelen en hardlopen af. En de comfortabele intensiteit is vergelijkbaar met dansen of fietsen.

Een hele sessie duurt ongeveer een uur. Dit omvat ook andere belangrijke onderdelen van een training, zoals een grondige warming-up en cool-down. En je kunt wekelijks de afstand opbouwen, of een vast aantal kilometers kiezen.

Hartslag en doorbloeding

Je hartslag is gekoppeld aan je tempo. Als je tijdens het hardlopen slechts antwoorden van één woord kunt geven, zijn je tempo en hartslag te hoog.

Het typische makkelijke tempo van hardlooptherapie is een tempo dat uw lichaam niet onnodig belast.

Doel: De voordelen van hardlopen

De voordelen van hardlopen zijn wat we willen bereiken door je hart een beetje sneller te laten kloppen en door een beetje dieper te ademen.

Een voordeel is een betere bloedcirculatie waardoor meer zuurstof de hersenen bereikt, wat het geheugen en de concentratie kan helpen verbeteren. Langzamer hardlopen kan ook de algehele conditie verbeteren.

Gesprekken voeren bij Running Therapie

Bij het tempo van runningtherapie, kan je een gesprek voeren terwijl je rent. Het is echter niet noodzakelijk

Andere mogelijkheden bij Running Therapie

Andere belangrijke elementen zijn opgenomen in het trainingsschema van een runningtherapie-sessie. Deze elementen vormen samen een complete workout. Elementen, zoals een doel voor elke sessie, een warming-up en een cool-down.

Boek je sessie in de afsprakenplanner via onderstaande link:

https://voedingenpsychologiesh.nutriportal.eu

De afsprakenplanner is ook een Health Coach Tool waarmee je je metingen, eet-, beweeg en leefstijldagboek kunt bijhouden. Voor jezelf en om je voor te bereiden op je sessies. Maak een gratis account aan.