Voedingsadvies inwinnen is een vorm van persoonlijke verzorging en ontwikkeling. Vergelijkbaar met een bezoek aan een kapper, een schoonheidssalon of een sportschool. Of het volgen van kooklessen als cursus.

Voeding en beweging zijn belangrijk bij het voorkomen van veel chronische ziekten. Daarom zijn er vergoedingen vanuit aanvullende verzekering voor voedingsvoorlichting aan gezonde mensen.

Neem contact op met je zorgverzekeraar om te bepalen of je jouw factuur als declaratie kunt indienen. En lees meer op https://gewichtsconsulenten.nl/vergoeding-via-je-zorgverzekering

Algemene situatie: Persoonlijke Verzorging

Het inwinnen van voedingsadvies valt in de categorie persoonlijke verzorging, vergelijkbaar met een bezoek aan de kapper, schoonheidsspecialist of sportschool.

Nadat je persoonlijk voedingsadvies ingewonnen hebt, ontvang je een factuur voor het consult.  En als  cliënt betaal je een regulier tarief voor de kennis, kunde en tijd.

De leefstijlinterventies die tijdens de sessies worden gebruikt, zijn erkend door Loketgezondleven.nl. En de sessies vinden plaats in een neutrale en vertrouwelijke omgeving.

Vergoede Zorg

Maatregelen voor gezondheidsgerelateerde kosten

Wanneer uitgaven met je gezondheid te maken hebben, kan je ze in een aantal gevallen mee laten tellen als zorgkosten.  In die gevallen kan je je factuur als declaratie indienen bij je zorgverzekeraar. En de verzekeraar vergoedt de kosten die je hebt gemaakt.

Vergoedingen zijn afhankelijk van het type zorg , je zorgprofiel en het type verzekeringspakket dat je hebt afgesloten.

Preventieve zorg

Voedingsadvies zonder medische noodzaak is voor vergoedingen opgenomen in de aanvullende zorgverzekeringen van verschillende zorgverzekeraars.

Het inwinnen van voedingsadvies valt dan in de categorie preventiecursussen, aangezien je aan je gezondheid werkt  en je gezondheidsproblemen vermindert door bewustere voedingskeuzes te maken.

Preventieve zorg wordt (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende zorgverzekeringen. Lees je polis goed door om erachter te komen hoeveel en onder welke voorwaarden.

Besparingen voor de toekomst

Zorgverzekeraars erkennen de rol van voeding en lichaamsbeweging bij het voorkomen van veel chronische aandoeningen en het verlagen van toekomstige zorgkosten die te maken hebben met ongezond gedrag, zoals ongezond eten.

Deskundig voedingsadvies helpt de verzekerden bij  het behoud van een evenwichtig voedingspatroon, en om gezond te blijven.

Aanvullende verzekering en Vergoedingen

Een aanvullende verzekering is een extra verzekering waarvoor je een extra bedrag betaalt.

Er zijn persoonlijke redenen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, zoals hoge ziektekosten of ziektekosten in het buitenland.

Verschillende zorgverzekeraars hebben de (gedeeltelijke) vergoeding van voedingsadvies door een bij de BGN aangesloten gewichtsconsulent opgenomen in hun aanvullende pakketten, https://gewichtsconsulenten.nl/vergoeding-via-je-zorgverzekering.

LET OP: Om voedingsadvies in te winnen, hoe je niet aanvullend verzekerd te zijn.

Niet-Vergoede Zorg

Zorgverzekeraars dekken niet alle medische of gezondheidsgerelateerde kosten.

De Zorgverzekeringswet (Zvw) regelt wat vergoede zorg is. Het bepaalt of behandelingen, diensten of producten als verzekerde zorg worden beschouwd. En zorgverzekeraars voeren de Zvw uit voor hun klanten.

Voorbeelden van niet-vergoede zorg

Onder niet-vergoede zorg vallen o.a. de volgende medische of gezondheidsgerelateerde kosten:

  • Eigen risico (maandelijks € 32,- / jaarlijks € 384,-).
  • Medicijnen voor zelfzorg te koop bij de drogist
  • Kosten voor voeding
  • Kosten voor persoonlijke verzorging zoals kappers, toiletartikelen, enz.

Tip:

Plan kosten voor medische, huishoudelijke en persoonlijke verzorging van tevoren.
Maak een lijst van de zorgdiensten die u wilt verzekeren en hoe u deze wilt verzekeren. (NIBUD)

error: Content is protected !!