Zorgverzekering & Voedingsadvies

Algemene situatie

Het inwinnen van voedingsadvies valt in de categorie persoonlijke verzorging, vergelijkbaar met een bezoek aan de kapper, schoonheidsspecialist of sportschool.

Nadat je persoonlijk voedingsadvies ingewonnen hebt, ontvang je een factuur voor het consult.  En als  cliënt betaal je een regulier tarief voor de kennis, kunde en tijd.

De leefstijlinterventies die tijdens de sessies worden gebruikt, zijn erkend door Loketgezondleven.nl. En de sessies vinden plaats in een neutrale en vertrouwelijke omgeving.

Maatregelen voor gezondheidsgerelateerde kosten

Wanneer uitgaven met je gezondheid te maken hebben, kan je ze in een aantal gevallen mee laten tellen als zorgkosten.  In die gevallen kan je je factuur als declaratie indienen bij je zorgverzekeraar. En de verzekeraar vergoedt de kosten die je hebt gemaakt.

Vergoedingen zijn afhankelijk van het type zorg , je zorgprofiel en het type verzekeringspakket dat je hebt afgesloten.

Preventieve zorg

Voedingsadvies zonder medische noodzaak is voor vergoedingen opgenomen in de aanvullende zorgverzekeringen van verschillende zorgverzekeraars.

Het inwinnen van voedingsadvies valt dan in de categorie preventiecursussen, aangezien je aan je gezondheid werkt  en je gezondheidsproblemen vermindert door bewustere voedingskeuzes te maken.

Preventieve zorg wordt (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende zorgverzekeringen. Lees je polis goed door om erachter te komen hoeveel en onder welke voorwaarden.

Besparingen voor de toekomst

Zorgverzekeraars erkennen de rol van voeding en lichaamsbeweging bij het voorkomen van veel chronische aandoeningen en het verlagen van toekomstige zorgkosten die te maken hebben met ongezond gedrag, zoals ongezond eten.

Deskundig voedingsadvies helpt de verzekerden bij  het behoud van een evenwichtig voedingspatroon, en om gezond te blijven.

Aanvullende verzekering en Vergoedingen

Een aanvullende verzekering is een extra verzekering waarvoor je een extra bedrag betaalt.

Er zijn persoonlijke redenen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, zoals hoge ziektekosten of ziektekosten in het buitenland.

Verschillende zorgverzekeraars hebben de (gedeeltelijke) vergoeding van voedingsadvies door een bij de BGN aangesloten gewichtsconsulent opgenomen in hun aanvullende pakketten, https://gewichtsconsulenten.nl/vergoeding-via-je-zorgverzekering

LET OP: Om voedingsadvies in te winnen, hoe je niet aanvullend verzekerd te zijn.